Rolstoeltennis

Lois: impact van rolstoeltennis:
Tijdens mijn jeugd heb ik meerdere jaren getennist, tot ik op mijn 17e botkanker kreeg. Dit bracht de nodige behandelingen en operaties met zich mee, waardoor ik gedwongen moest stoppen met tennis.

Tijdens mijn ziekte en herstel kon ik alleen bij de fysio sporten en oefeningen doen in de sportschool. Ik had hier geen plezier in en ik stopte daarom op een gegeven moment helemaal met sporten. Daardoor heb ik eigenlijk 5 jaar lang  geen sport gedaan die ik leuk vond en waar ik plezier aan beleefde. In deze jaren heb ik het tennissen erg gemist.

Ongeveer een half jaar geleden ontmoette ik iemand die meewerkt aan de paralympische spelen. Ik vertelde haar dat ik sinds mijn ziekte niet echt meer kon sporten, of in ieder geval niet kon doen wat ik echt graag zou willen doen. Ik wilde graag tennisen, maar ik kan niet rennen en ik mag en kan mijn been niet te veel belasten. Zij vertelde mij over rolstoeltennis, en heeft een club voor mij opgezocht die rolstoeltennis aanbood.

Eenmaal in contact gekomen met Peter Paul beloot ik om een keer mee te gaan doen met de rolstoeltennis-training. Het was best een grote stap voor mij om naar een nieuwe club te gaan waar je niemand kent en waar je dan ook voor het eerst in jaren weer gaat tennissen, maar dan in een rolstoel.

De eerste training was super leuk. Ik voelde me erg welkom bij Dash en eindelijk kon ik weer tennissen en genieten van een sport. Ik speel inmiddels zo’n half jaar bij Dash. Die rolstoel is nog steeds wel een uitdaging om mee te tennissen, maar ik word steeds wat beter en ik geniet elke keer weer als ik aan het tennissen ben.

Rolstoelen cadeau

Marie-José van den Oever, een sportieve dame van ver in de zeventig, maakt zich al meer dan 20 jaar sterk voor rolstoel- en G-tennis, met name in de omgeving van Rotterdam.  Omdat zij haar activiteiten wat aan het afbouwen is en daardoor ook voor enkele van aan haar geschonken rolstoelen een goede bestemming zocht, hebben we van haar 2 rolstoelen voor volwassenen gekregen. Wij zijn hier natuurlijk heel blij mee, want via de Esther Vergeer Foundation hebben we wel rolstoelen die geschikt zijn voor jeugd en jongeren, maar eigenlijk niet voor volwassenen.

Marie-José, bedankt!

Afgelopen decembermaand deed ons rolstoellid Ivar (14 jaar) mee met deze NK -Indoor in Amstelveen.
Sinds ongeveer 2½ jaar is Ivar lid van Dash en na een start in onze rolstoelgroep traint hij  inmiddels mee in een groep met valide leeftijdsgenoten en speelt hij ook mee in de jeugdcompetitie.

Zijn enthousiasme, inzet en kwaliteiten zijn opgemerkt en sinds september speelt hij mee in de talentengroep van de KNLTB. Twee keer per week reist hij daarvoor naar Amstelveen om aan te sluiten bij deze groep.

Natuurlijk vinden we dit als vereniging heel leuk, dat hij opgemerkt is. En we zijn ook heel blij met de Ether Vergeer Foundation die het mogelijk heeft gemaakt dat we een rolstoelgroep hebben kunnen starten. Deze groep is elke maandagavond trouw in de hal of op de buitenbaan te vinden wanneer zij training hebben van PP. Een aantal van hen zouden het ook leuk vinden om eens met valide spelers een balletje te slaan. Het komend seizoen, als we weer ‘de wei’ in mogen,  gaan we kijken naar mogelijkheden.

Wil je Ivar volgen? Kijk dan op ivarvanrijt.nl

Vijfvinkel Trossel Makelaars
Dunlop
Timo van Driel Tennis Tuning
Esther Vergeer Foundation
D.L.T.C. Dash '35 - Tennisvereniging Dordrecht