Nieuwsbrief 16 april 2018

Een hele bak aan berichten. Eigenlijk te veel voor “kort nieuws” via een nieuwsbrief. Maar ja, de start van een nieuw seizoen markeert ook veel voorbereiding, actualiteit en nieuwe plannen. Het betekent wel, dat Dash’35 een bruisende club is.

VELE WERK AAN BANEN EN PARK IS DE MOEITE WAARD GEWEEST

Voor tennisverenigingen met gravelbanen is het eind maart altijd weer billen knijpen. Gaat het lukken om ze op tijd klaar te krijgen?

Dit jaar was het wel heel spannend. Er zat veel vorst in de grond, daarna kwam veel regen en helaas medio maart weer wat vorst. De grond was verzadigd en er kon niet of nauwelijks op gewerkt worden; veel meer dan bladervrij houden zat er niet in. In de laatste dagen knapte het weer op. Alle hens aan denk voor een heel grote groep Dashers en daarna de professionals van BHS. Vlak voor de Open Dag van 31 maart zetten die het sein op groen: “Het is riskant, maar we durven er nu met onze machines op.” Een hele colonne busjes arriveerde en met man en macht is het gelukt. Als eerste werden de gravel plus banen 5 t/m 8 vrijgegeven, kort daarna ook de andere banen.

Daarmee kon de open dag op 31 maart doorgaan en een week daarna ook de start van de competitie.

Hadden we eerder gewild? Ja, natuurlijk. Had het eerder gekund? Nee, is onze overtuiging. Dat bleek eigenlijk al op de oefendag voor competitie-teams op 2 april. Op een enkel ander gravelpark in de omgeving dat wel eerder is open gegaan, bleken de banen niet goed bespeelbaar. Haastige spoed…

Twee competitie-weekenden zijn nu achter de rug. Het belangrijkste compliment komt van de spelers: onze banen zijn goed!

Veel dank aan ieder, die hierbij betrokken is geweest.

En in één adem ook aan alle Dashers, die rondom de banen druk in de weer zijn geweest om het hele park seizoen-klaar te krijgen. Het ziet er allemaal weer spic en span uit.

GESLAAGDE OPEN DAG 31 MAART

Voor de organisatoren van de open dag was het bovenstaande natuurlijk ook een grote opluchting. Er was geadverteerd, er was geflyerd, de hele buurt had een uitnodiging in de brievenbus gekregen. Gelukkig allemaal niet voor niets.

Het werd een zonovergoten middag. Onze jeugd werd fantastisch uitgedaagd door meiden en jongens uit ons eerste competitieteam. Dat gaf extra reuring op het park. De aanloop van Dashers en andere belangstellenden, ook uit de wijk, was hartverwarmend. In de kantine waren volop vrijwilligers aanwezig om iedereen welkom te heten. Niet geheel onbelangrijk: zo’n veertien nieuwe aanmeldingen voor tenniskennis, proeflessen etc. Ook hier geldt: veel dank! Het was pure promotie voor de sport en onze club.

COMPETITIESTART EN UITSLAGEN

Meer dan 40 ! competitieteams van Dash’35 hebben hun eerste twee wedstrijden erop zitten. Twee keer al prachtig weer. In combinatie met mooie en spannende partijen zorgde dat voor veel sfeer en gezelligheid op de club. Alle support is welkom. We nodigen dan ook iedereen van harte uit om onze teams te komen aanmoedigen. Geniet daarbij –net als de bezoekende teams ons weten te vertellen- van de uitstekende catering door Freshcourt.

De competitie-uitslagen maar ook de speeldata en waar de teams spelen, zijn via de website van Dash te bekijken.

Esther Vergeer

ESTHER VERGEER KOMT WOENSDAG 18 APRIL NAAR DASH

Aanstaande woensdagmiddag (18 april) komt meervoudig paralympisch kampioen Esther Vergeer naar Dash’35. De door haar opgerichte foundation organiseert bij ons een clinic rolstoeltennis voor kinderen met een lichamelijke beperking. Het zou uit oogpunt van “sportmaatschappelijke bijdrage” fantastisch zijn, wanneer die clinic slaagt en dat die een start zou kunnen zijn voor een heuse “wheel chair” afdeling. Onze trainer PP is er klaar voor; hij heeft onlangs daarvoor een extra “brevet” gehaald. kom kijken: van drie tot half vijf.

VCP

Waar staat dat nou voor, vraag je je misschien af. Dat staat voor Vertrouwens Contact Persoon. Zowel NOC/NSF als de sportbonden propageren, dat de aangesloten verenigingen –in navolging van het bedrijfsleven- beschikken over een VCP. Deze functionaris neemt binnen de vereniging een onafhankelijke positie in en is aanspreekbaar in onverhoopte gevallen van ongewenst gedrag. Wij zijn blij om te kunnen melden, dat ons lid Elize van Schaardenburg zich bereid heeft verklaard om onze VCP te worden. In de afgelopen weken hebben we samen een korte beleidsmemo geschreven en daarbij horende werkafspraken tussen haar en het bestuur. Het beleidsmemo zal binnenkort op de website worden geplaatst. In deze memo staat ook via welk mailadres Elize te bereiken is.

KNLTB-ACCOUNT EN PRIVACY-WETGEVING

We hebben het allemaal wel via een of ander medium meegekregen. De wetgever heeft strenge privacyregels uitgevaardigd. Een enorme belasting voor de sportverenigingen én een beperking voor alle leden. Zo is de ledenlijst niet meer toegankelijk, niet via de verenigingssite en niet via de KNLTB-site. Wil je om dringende redenen toch informatie nodig hebben over collega-leden, stuur dan een mail aan secretaris@dash35.nl.

Dan nog bevelen wij iedereen aan om een eigen KNLTB-account aan te maken. Die heb je bijvoorbeeld nodig om je in te schrijven voor een toernooi. Heb je dat account, dan kun je ook daarmee uitslagen en standen bekijken. Het stappenplan voor zo’n account vind je via deze link: https://www.knltb.nl/mijnknltb-nieuwesite

MIMY DE BOT TOERNOOI en SENIOREN 50PLUS TOERNOOI

In tegenstelling tot wat in de Jaargids staat, worden tijdens het Mimy de Bottoernooi ook in de 60+ categorie hele wedstrijden gespeeld  om twee gewonnen sets. Er wordt dus niet op tijd gespeeld. Zowel voor het Mimy de Bottoernooi als voor het Senioren50Plus toernooi zal er een inschrijfformulier op de Dash site geplaatst worden.

Inschrijven voor deze toernooien kan dan of via toernooi.nl of via de website.

Mimy de Bot toernooi

JEUGDKAMP IN AUGUSTUS

Het lijkt nog ver weg, maar beste jeugdleden en ouders: ook in 2018 staat weer ons jeugdkamp op het programma, van 22 tot en met 25 augustus. Vorige week heeft een heuse jeugdvergadering gehouden met een aantal deelnemers van vorig jaar. Dat leverde veel positieve suggesties op!

Binnenkort meer informatie en het inschrijfformulier.

BRIDGEN

Nóg verder weg: het bridgen in de winter 2018/19. Ook op dit front is geëvalueerd. Kleine wijzigingen in de opzet zijn in voorbereiding. Nadere berichten volgen, maar wil je daar niet op wachten, meld je bij staatwim@gmail.com.

Dunlop
Tennis Only
Vijfvinkel Trossel Makelaars
ATM vormgeving
Timo van Driel Tennis Tuning