Najaars- competitie

In de week van donderdag 10 september begint de Najaarscompetitie

Of is het de verschoven voorjaarscompetitie?
Wie kan het zeggen?

Feit is dat met de huidige Corona maatregelen we weer van start mogen gaan. Persoonlijk zijn wij er aan toe. Want vrijspelen is leuk, maar competitiespelen is toch véél leuker.

Het zal nog niet helemaal het zelfde zijn als vanouds. We zullen als CWT, maar ook jullie als spelers, echt nog rekening moeten houden met de anderhalve meter maatregelen. Dat betekent dat op donderdag en vrijdag avond op tijd wordt gespeeld ipv volledige wedstrijden en we meer dan anders gebruik zullen moeten maken van variabele aanvangstijden. De komende weken zullen we jullie daar meer over berichten.

Goed om te zien is ook dat veel van de voorjaarsteams hebben besloten van het najaar te gaan spelen. Met 28 senioren teams hebben we ruim het dubbele aantal teams dan voorgaande jaren.

En voor de enkeling waarvan zijn of haar team niet doorgaat maar hij/zij wel graag wil spelen zijn we nog  aan het kijken of er in andere teams nog een gaatje is.

Als het weer nu net als andere jaren weer een beetje meezit ……

Namens de CWT

Juni
Zoals jullie ongetwijfeld  hebben begrepen is de zomercompetitie dit jaar niet door gegaan door de Corona maatregelen.  De verwachting is dat we van de herfst wel competitie kunnen spelen.

Of het al weer helemaal “gewoon” is ? Waarschijnlijk niet en moeten we tijdens de herfstcompetitie wel rekening houden met beperkende maatregelen op en rond de baan. Hoe dit er precies uit gaat zien is op dit moment nog niet duidelijk, al heeft de KNLTB al een aantal maatregelen aangekondigd.

Wij als vereniging zijn samen met de spelers en KNLTB gezamenlijk verantwoordelijk voor het organiseren van de competitie in de anderhalvemetersamenleving. Om de druk op de parken te reguleren en zo te kunnen voldoen aan de anderhalvemeter-regel heeft de KNLTB voor de KNLTB Competitie 2020 alvast de volgende maatregelen getroffen en adviezen uitgevaardigd: 

  • Op tijd spelen ( 60 minuten) tijdens de donderdag en vrijdag avondcompetitie;stand games is uitslag
  • Versoepelen regelgeving rondom wachten bij slechte weersomstandigheden 
  • Maak gebruik van variabele aanvangstijden
  • Beperk Carpoolen en ga zo veel mogelijk op de fiets (zeker naar de thuiswedstrijden)

Ruim voor de start van de competitie zullen we als CWT in overleg met het bestuur bovenstaande verwoorden in duidelijke richtlijnen voor jullie als spelers.

Als CWT  hebben  we alle captains van de zomerteams gevraagd  of zij en hun zomerteams door willen gaan in de herfst. Als de captain dit heeft doorgegeven hoeven de andere spelers niets te doen.

Gaat het zomer team niet door maar wil je als speler wel graag competitie spelen geef dit dan a.u.b. aan via onderstaande mail adres.

Natuurlijk kunnen ook nieuwe teams of spelers zich opgeven via dit mailadres.
Geef je team of je zelf op voor 20 juni  via cwt@dash35.nl  

Geef in de mail duidelijk aan wat voor speeldag, klasse en competitiesoort je voorkeur heeft. Dan proberen we daar zo goed mogelijk rekening mee te houden.

Er wordt in de herfst gespeeld in de zelfde competitiesoorten als van de zomer: competitieaanbod
En hier vind je de speeldata: competitiedata

Resultaten najaarscompetitie 2019

Wat is er dit jaar veel verregend en wat moest er veel worden ingehaald. Dat waren we niet gewend van de afgelopen jaren.
Met 13 senioren teams hebben we deze herfst wederom een lichte groei in het aantal teams gehad.

En ook dit jaar zijn er weer kampioenen te huldigen:
Vrijdag avond Dames 17+ van Captain Maria Maes en het vrijdag avond Gemengd 17+ van Captain Nienke Wagenaar.

Gefeliciteerd allen.

Minstens net zo knap en zeker dus een vermelding waardig zijn de prestaties van een 2-tal beginnende teams. Het vrijdag gemengd 5 17+  van captain Oliver Geenen  en het zaterdag damesdubbel 2  17+ van captain Yvonne Oosterwaal;  De meeste spelers en speelsters van deze teams traden voor het eerst aan in de competitie. En zoals we allen weten. Al het begin is moeilijk. En zeker de eerste wedstrijden.  Heel hard strijden voor de eerste games, sets en punten. Hulde voor jullie allen. Laat je niet kisten, de volgende keer zal het al weer iets gemakkelijker gaan.

Tot het voorjaar!

Meer informatie over de competitie(s) vind je op de competitiepagina.
Je vind hier o.m. het programma, de teams en de uitslagen en standen van je favorieten!

Vijfvinkel Trossel Makelaars
Dunlop
Timo van Driel Tennis Tuning
Esther Vergeer Foundation
D.L.T.C. Dash '35 - Tennisvereniging Dordrecht