Drechtsteden Jeugd Tenniscircuit

Op zaterdag 9 november vond de finale van het Drechtsteden Jeugdtenniscircuit plaats op ons tennispark. 32 tennissers in de leeftijd 10 t/m 17 jaar streden om de gigantische wisselbekers en de titel ‘Master van de Drechtsteden’.

Wat is het Drechtsteden jeugdtenniscircuit?
Als tennisverenigingen vinden we het belangrijk dat jeugdspelers zoveel mogelijk toernooien spelen. Dat is leuk én leerzaam. Daarom organiseren de meeste tennisverenigingen met veel enthousiasme een jeugdtoernooi. De tennisverenigingen in de Drechtsteden bundelen bovendien hun krachten om de jeugd voor al deze toernooien te enthousiasmeren. Immers, hoe meer deelnemers, hoe leuker een toernooi. Behalve dat het heel erg leuk is om veel van deze toernooien in de Drechtsteden te spelen levert het de spelers ook punten op. Door zoveel mogelijk punten te sparen kunnen spelers zich kwalificeren voor de spannende finale.

Finaledag
Op zaterdag 9 november komen in elke (jeugd)leeftijdscategorie de vier beste spelers tegen elkaar uit in de strijd om de titel ‘Master van de Drechtsteden’.
Wie dat precies zijn wordt bekend gemaakt ná het laatste toernooi van het circuit, dat plaatsvindt in de herfstvakantie. Het blijft dus nog even spannend.   Het belooft een sportieve dag, met mooi tennis en spannende wedstrijden te worden!

Verslag

Vanaf half 10 druppelden de finalisten binnen om aan de spannende wedstrijden te beginnen. De finalisten zijn flink verwend door de sponsor van deze finaledag: Sports Team Tennis. We hadden veel geluk met het weer, want na een paar regenachtige weekenden was het deze zaterdag droog en scheen zelfs regelmatig de zon. Het was gezellig druk op het park met al die deelnemers en hun supporters, en samen met de heerlijke lunch van Freshcourt was de dag helemaal compleet. De wedstrijden, allemaal halve en hele finales, verliepen spannend en sportief. Er waren diverse ‘derde setten’ nodig om de wedstrijd te beslissen. Rond 15 hadden we een gezamenlijke prijsuitreiking. Dankzij Sports Team Tennis was er voor elke deelnemers een prijs, maar er was per leeftijdscategorie natuurlijk maar één echte winnaar. Hij/zijn kreeg de gigantische wisselbeker uitgereikt!

We zijn heel trots dat het maar liefst drie Dashers is gelukt om zich voor deze finaledag te plaatsen: Mario Nijsten, Erwin Divkovic en Sophie Engelberts!
Ze moesten alle drie flink strijden voor het resultaat dat ze hebben behaald. Mario verloor zijn eerste wedstrijd, een hele pittige pot, en heeft met een hele spannende driesetter toch een prachtige derde plek behaald. Erwin zat in een poultje van drie jongens. Na twee lange driesetters, waarvan hij er eentje won en eentje net verloor, heeft een hele mooie tweede plaatst gehaald. Ook Sophie had een zware finale. Ze won de eerste set, moest keihard knokken voor de tweede set en wist gelukkig ook de derde set te winnen. Sophie was daarmee eerste en heeft de wisselbeker mee mogen nemen. Alle uitslagen, ook van de andere deelnemers, kun je vinden op toernooi.nl.

Vijfvinkel Trossel Makelaars
Dunlop
Timo van Driel Tennis Tuning
Esther Vergeer Foundation
D.L.T.C. Dash '35 - Tennisvereniging Dordrecht