Dash grotendeels rookvrij

Vanaf zaterdag 2 april gaat het nieuwe rookbeleid bij Dash’35 in. Als vereniging vinden we het belangrijk dat iedereen gezond en veilig kan sporten en ontspannen op ons park.
Daarom is, vanaf de opening van het nieuwe seizoen op 2 april, Dash’35 een rookvrij sportterrein met een rookluwe horeca. Hiermee beschermen we onze leden tegen het schadelijke effect van meeroken en de jeugd tegen de verleiding om te gaan roken.

Als kinderen anderen zien roken, lijkt dat normaal en misschien zelfs aantrekkelijk. Zeker als zij mensen zien roken naar wie zij opkijken, zoals andere sporters, trainers en ouders. Zien roken, doet roken. Sporten is gezond, terwijl (mee)roken schadelijk is voor de gezondheid, óók voor volwassenen. Roken en sport passen niet bij elkaar.

Vanaf 2 april 2022 is ons sportpark daarom grotendeels rookvrij. Omdat een aantal leden er veel genoegen in schept om na de training of wedstrijd wat te roken, en we hen dat pleziertje gunnen, richten we een zone in speciaal voor rokers. De rest van het park, langs de banen, op het andere terras, in de fietsenstalling is rookvrij. Tijdens jeugdcompetities en evenementen is ons volledige park, dus ook het terras, rookvrij.

Iedereen is en blijft welkom op onze vereniging, ook rokers. We vragen rokers alleen om tijdens jeugdevenementen buiten het terrein en buiten het zicht te roken. Op andere momenten vragen we rokers om op het daarvoor bestemde deel van het terras te roken. Dit geldt ook voor het roken van e-sigaretten en aanverwante producten.

Vanaf 2 april 2022 is duidelijk zichtbaar dat Dash’35 een nagenoeg rookvrije vereniging is. Er worden borden opgehangen, de asbakken langs de banen verdwijnen en op het terras wordt een duidelijke rookzone aangeduid.

We vertrouwen erop dat alle leden en onze bezoekers zich aan deze afspraken houden. Laten we hier met z’n allen op letten en elkaar er vriendelijk op aanspreken als dat nodig is. Zo gaan we een sportief, gezond en gezellig seizoen tegemoet!

Vijfvinkel Trossel Makelaars
Dunlop
Timo van Driel Tennis Tuning
Esther Vergeer Foundation
D.L.T.C. Dash '35 - Tennisvereniging Dordrecht