Competitie-kampioenen

De voorjaarscompetitie beleefde afgelopen weekend zijn laatste speelronde.
In totaal zijn 3 jeugdteams en 3 seniorenteams kampioen geworden.

Bij de jeugd zijn onze beide groene teams én één van de mixteams op de zaterdag kampioen geworden.
Het team Groen 1, van Thijs, Lotte, Floris, Rhodé en Sebastiaan, heeft het super goed gedaan. Van de 42 wedstrijden hebben zij er slechts 7 verloren. De enige tegenstander die het hen nog een beetje moeilijk heeft gemaakt zijn ze in de eindstand ruimschoots voorgebleven!
Het team Groen 2, van Janne, Brigitta, Guusje, Ivo, Denicio en Sven,  had zelf nog niet eens zo in de gaten hoe goed ze er eigenlijk voor stonden, terwijl ze toch nagenoeg alles gewonnen hadden. De laatste speeldag werd pas duidelijk: Jullie kunnen kampioen worden! Ze moesten vijf partijen winnen om zeker te zijn, dus dat bracht best wat druk met zich mee. Maar ze deden wat ze moesten doen, met een dikke 6-0 sleepten ze het kampioenschap binnen!

Het team Zaterdag gemengd 2, van Ben, Marijn, Mario, Anne en Tessa, had met hun team een kleine poule van slechts vier teams. Daardoor speelden zij  twee keer tegen elk team. Dat is best spannend, je met na een eerste overwinning nog maar eens zien te winnen. Maar daar had dit team geen moeite mee. Ze hebben gewoon alle speeldagen gewonnen en zijn met 7 punten voorsprong op nummer 2 dik en dik kampioen!

Ons meidenteam t/m 17, van Donna, Claire, Lisa en Chimene was eveneens een kanshebber. Zij leken recht op het kampioenschap af te stevenen, met tot de laatste speeldag vijf overwinningen en slechts één gelijkspel. Maar de Kooistee stond er ook goed voor. Op de laatste speeldag, Kooistee tegen Dash, moest het beslist worden. Was de druk onze meiden te groot, of was de Kooistee gewoon te sterk voor onze meiden? Zij gingen er in ieder geval met het kampioenschap vandoor.

Alle andere jeugdteams hebben uiteraard ook geweldig gepresteerd! Het waren weer gezellige weken met elkaar op de tennisbaan. We hopen dat iedereen van het najaar weer meedoet!

Ook bij de senioren was afgelopen weekend de laatste speelronde. Het zit er weer op!
Na een heel winter seizoen trainen en voorbereiden zijn die 7 weken competitie voorbij gesneld.
En oh wat was het spannend….
Tot de laatste speeldag hebben er teams gestreden voor het kampioenschap. Zo was het team Gemengd 5  van Captain Marjolein van de Berg op de vrijdag zo dicht bij. De laatste speeldag hoefde er alleen nog maar gewonnen te worden van de concurrent Lepelstraat (best leuk die nieuwe landelijke indeling, spelen tegen nieuwe clubs waar van je nog nooit hebt gehoord 😊 ) Was het spelen om de bovenste plekken voor dit team al nieuw; een echte kampioenswedstrijd winnen bleek nog een brug te ver. Dat wordt het doel voor de volgende keer.

Twee van onze vlaggenschepen is het wel gelukt om kampioen te worden. Het team van Yolande Bouman dinsdag dames 1 heeft er al haast een abonnement op en hebben het ook dit jaar voor elkaar gekregen. Een ook Gemengd 1 van de zaterdag heeft een knotsgekke competitie winnend afgesloten. Aan het begin van de laatste speeldag stonden in deze poule de nummer 1 tot en met 7 op maar 2 punten. Dat betekende dat al deze teams nog kampioen konden worden én konden degraderen. Zo close zie je het maar zelden. Door de laatste speeldag met ruime cijfers te winnen heeft het team zich een ticket naar het landskampioenschap in het weekend van 22 en 23 juni cadeau gedaan. Hulde!

Waren er op de zondag competitie dan geen kampioenen?  Ook daar was het ultiem spannend. Gemengd 3 van captain Ronald Blonk hoefde “maar” 4 -4  te spelen en ook het dames team van Sabine Gerritsen ging als nummer 1 de laatste speeldag in.  De tussenstanden van de twee uitspelende teams werden door geappt. 1-1 na de dames singels, 1-3 na de heren singels; oei dat valt wat tegen; 2-4 na de dubbels. De beide mixen moeten dus gewonnen moeten. Ondertussen bij de Dames:  4-2 winst, maar is dat genoeg? De concurrent staat 3-0 voor. 3-1: Ook daar komt het op de laatste 2 partijen aan van de competitie; Het blijft stil op de app; Het wordt 19.30, dan 20.00; de laatste mixen zijn begonnen en bij de dames de laatste 2 dubbels..; De BBQ op Dash loopt op zijn einde het slotfeest is inmiddels begonnen; Het publiek begint wat ongeduldig te worden; wanneer start te huldiging van de kampioenen? Dat zou toch om 20.00 al zijn. Het wordt 21.00 nog geen nieuws;
Dan een appje: Het giet in Rotterdam, spelers moeten van de baan; kan het vandaag nog worden afgespeeld of moeten ze de laatste setjes inhalen? Ook bij de concurrent van dames 1 zijn door de regen van de baan. We blijven in spanning achter.
21.45 In Rotterdam kan er  weer gespeeld worden; mix 1 wordt gewonnen; het komt aan op de laatste mix; supertiebreak ! ….. en verliezen. Wat een spanning en wat een deceptie.
En bij de dames? Om 23.00 komt het verlossend appje: de laatste partij is door de concurrent verloren. Dash is kampioen op onderling resultaat.

 

Vijfvinkel Trossel Makelaars
Dunlop
Timo van Driel Tennis Tuning
Esther Vergeer Foundation
D.L.T.C. Dash '35 - Tennisvereniging Dordrecht